UNDER CONSTRUCTION !

Tuesday, March 22, 2011

Subhannallah! Ya Rasulullah, Ampunkan ana ='(

apabila terbaca satu entri ini, Fairy rasa sangat sebak. terlalu sebak. ayatnya diatur dengan baik sehingga mampu membuka pemikiran anda semua. Itu, sangat Fairy pasti. Meskipun, penggunaaan katanya tidaklah menunjukkan kesedihan, tapi apa yang mampu Fairy ekspreskan ialah kesederan diri yang membuatkan air mata mengalir membasahi pipi.


Itu sahaja. Nilai yang diterpkan di dalam setiap perkataan yang ditulis, begitu tersirat. Menggambarkan betapa malunya kita terhadap Rasulullah. Menunjukkan KITA HANYA BERLAKON , BERSANDIWARA sahaja di pentas dunia ini.


Sungguh, Fairy tidak mahu tergolong sebegitu. Apa yang Fairy mahukan ialah kehidupan yang diberkati Allah. Saat hidup diberkati Allah, jangan kita gusar lagi. Allah sentiasa bersama di sisi kita. Tiada keraguan! Recharge Iman, pasti keberkatan mampu kita sama-sama kecapi :) InsyaAllah.
Ya Rasulullah,

Ampunilah ana kerana gagal menjadi umatmu yang baik. ='( Namun, amalanmu tetap ana cuba ikutkan. Sungguh, Engkaulah manusia teragung. Engkaulah contoh serta taulah kepada kami. Ana sangat sanjung padaMu, Ya Rasulullah. Ana mahu bertemu denganmu dalam keadaan diri ana yang sedia , dengan membawa keputusan yang mampu engkau banggakan. [sepertimana wajah parents apabila anak mereka mendapat keputusan yang cemerlang @ Malah lebih dari itu]


Ya Rasulullah,

Engkaulah role-model kami. Contoh terbaik bagi merangkumi kehidupan kami. Ana merinduimu, Ya Rasulullah ='( Maafkan ana..Link yang Fairy maksudkan.

Klik di sinip/s : tangan ini menulis seiring dengan kata hati. tapi, apakah yang selama ini kita lakukan seiring dengan kata hati yakni kebaikan? Ya Allah, Laa Tua'hizna In Nasiina Au Ahto'na. :'(

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...