UNDER CONSTRUCTION !

Monday, May 16, 2011

A Gift From...., O.O



Assalammualaikum.
Tgok,
pagi3x buta ni lah, ada idea
nak post psl apa.
tibe3x teringat,
akan hadiah satu ni..


Hahaha.
Pada 9 Mei 2011,
Fairy dapat hadiah.









budak laki tu punya bday ^-^
ahman amirul aiman.
yang ke 9.



hahaha.. keluarga Fairy,
sorang punya bday,
sume dapat hadiah.
itu memang style dr dulu la.
lgpon, ayah mmg jenis sokmo beli barang -.-''
tak bday pon ,
setiap minggu,
ada je yang dia beli.
tapi,
kalau dapat bende yang sama ,
bosan gaaak.
nak tahu apa dia?
baca sampai habis. itulah hadiah sejak dr tahun lepas shingga hari ni.





uish.. jeles weyh dengan adik Fairy ; aiman dan ammar.
diaorang punya hadiah, habis gempak dah.
umur baru 9 dengan 6 -.-''
nak tahu apa?
xyah la cakap..
hanya keluarga + Allah sahaja mengetahui :)







LOL
sesekali tayang family -.-''






ok.
inilah bungkusn dia :)
heeeh.
Pink, my favorite. hahaha.
tiru usop.
tukar drpd blueberry cheesecake ^-^







Fairy agak,
korang masih xdapat lagi apakah ini :)




hahaha.
masih xclear lagi ^-^







Orait.
Yang ni baru clear kan..
Perfume laaa.
bau dia memang sedap.
tapi,
itulah.
sayang, Fairy bukannya pakai perfume pon -.-''
ayah fairy,
dari dulu,
hingga sekarang,
untuk pompuan,
perfume3x.
berapa kali complaint , pastu ayah kata ;


"nanti. ayat tak perlu beli lagi. Untuk 2 tahun, simpan."
[5 tahun rasanya ada lagi]



lgpon,
perempuan, bukan nak kata apalah ye,
agama mengharamkan perempuan untuk memakai wangian ketika keluar dr rmah,
niat kerana nak memikat lelaki n blablabla,
sebenarnya,
menurut islam.
andai kata, kita memakai wangian semasa bersolat,
solat itu tak akan diterima sehingga kita pergi sucikan diri yakni mandi.
tak silap fairy,
ni hadis.
adalah ayat formal, fairy just tulis bahasa fairy je.
mgikut pemahama Fairy. asalkan, korg mengerti :)


Andai dia punya suami,
itu berbeza :)
pakai, niat supaya suami sayang,
itu dh kire tuntutan.
tapi, untuk solat,
memang seperti di atas lah.


Perfume Fairy pakai.....,
spray bilik bile time nak study for exam..
hebat kan?
[itu dlm keadaan Fairy nak study for exam. Fairy xgune spray yang memang khas untuk sembur bilik. sbb, kalau nak sudy, suasaa perlu segar + wangi + sunyi. So, untuk exam, sokmo kelainan lah]



n then,
untuk kedaan lain,
fairy gune perfume,
bile...,
[bukan perfume yang spray3x, yang jenis letak kat nadi tu.]
perfume OIL.
A'in [rose] @ kasturi putih.
yang A'in tu, Fairy hanya pakai,
apabila melihat cuaca.
cuaca panas,
Fairy pakai A'in.




kasturi putih pakai,
setiap kali nak tidur,
bila cuaca sejuk.
mmg tenang.
:) Alhamdulillah.



sebaik-baik wangian ialah haruman kasturi -riwayat Muslim


Gambar? xperlulah. Tak kan korang xtahu, kalau perfume oil untuk kasturi cam mana.
kecik je. atas tu ada bulat. pastu gosokkan je ;)
heeeh.



Kalau perfume spray,
memang,
xgune -.-''
bazerkan?
nak wat cam mana.
tapi, kadang3x pakai lah juge,
HANYA DI RUMAH.
:)
tak menambahkan dose fairy.



[ruang ceramah kejap. Ingatan! Sebab, Fairy yakin, ada antara kalian, yang pasti tidak pernah mendengar hadis ini]


"Setiap mata itu berzina. Dan seorang wanita apabila memakai minyak wangi, lalu melewati pada majlis perkumpulan, bererti dia adalah berzina.."



berhati-hati, wahai kaum hawa.
jangan kita dapat dose hanya kerana bende seperti ini.



Namun,
nanti, akan fairy tanya kan sendiri ustazah Fairy,
bagaimana , jike kita memakai wangian,
niat supaya kita suci daripada bau badn yang tidak menentu.
Fairy rasa boleh :)
Tapi, janganlah berlebihan, kan? :)
sikit-sikit sudahah, sekadar nak hilang bau.
Sesungguhnya, islam tidak mebebankan ^-^ Islam itu mudah.


faham3xlah orang skarang ni macam mana.
kadang3x lalu tgah3x diantara mereka,
aduuuh mak. tahan nafas.
ok. Xboleh nak salahkan mereke juge kan.
cuaca pnas, mungkin faktornya. berpeluh kan.? O.O




tape..
nanti, Fairy akan dapatkan jawapan dengan lebih lanjut.
InsyaAllah, di hari lain, ya?



No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...