UNDER CONSTRUCTION !

Friday, June 3, 2011

Sukbel , Day 1..





Alhamdulillah. Boleh juga utuk update blog. setelah hampir 2 hari tidak boleh online kerana masalah gangguan interneeet. heeeh :) tapi, alhamdulillah. dh 'ok' :D


Ok. Start pasal SukBel. Sebelum ke SukBel, memang SERABOT. first, kene packing barang sume. list yang dirasakan umpama xcukup. [memang pon -.-''] kemudian, psal kesuntukan masa. [tidur pun pukul 12 lebih]. memanglah time tu. pening kopalo den.


Then, Fairy bangun pukul 6 pagi. apa lagi, siapkanlah diri nak pergi sekolah. then 7:30, bertolak ke sekolah. Tak de la ramai yang datang. Tapi, ada lah juga beberapa kerat. Cikgu pun tiada lagi. Pada pukul 9 [ 9 beberapa minit] kami bertolak menggunakan BAS SMART YANG CANTIK tuu >.<
Dalam beberapa kali, kami berhenti [ok. tak ingat. dah seminggu berlalu.]


Setiba di SukBel, First impression, TOKOJUT DENNN! Bukan DENN sajo, kawe2x den sume pun turut serta, tokojut! Sebab apa terkejut, ialah, tempat dia. sebabnya ialah, kalau tahun lepas, di sebelah pantai. ;) heeeeh. Tapi kali ni, memang nampak sedikit kekurangan la. Tapi, kira ok la. ^-^


Then, lepastu, dirikan khemah dan letak barang3x. group khemah yang bersama dengan Fairy ialah ; Najwa, Hanum, Ekin, Mimi, Fasha dan Shahirah. Letak3x barang, gi tandas. pergi tandas O.O sekali lagi., SAYA TERKEJUT!!!!!! Subhannallah, hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa sayu perasaan saya tengok. ='(


Di dalam tandas, ada paip, namun tiada air. Jika mahu, perlu tadah di luar. Kemudian, bermulalah kehidupanku yang baru.. yang jelas sekali, amat sukar.


Maghrib, pergi makan [lepas solat]. Kami makan nasi lauk lepastu, kena berkumpul. kami pun berkumpul. kene bagi taklimat sikit laa. heeeh :)


pada waktu malam, pembahagian group. ^^ haaah. ada lah aktiviti sikit. best la jugak. tapi, kena faham, walaupun malam, suasana PANAS. Fairy group G!! Haha. Bersama-sama Najwa,
Shahirah, Iman, Sarah, Fatin, Kak Ieka, Kak yana dan kak Nana.

Kami pon buat cheers. Group kami punya cheers ;


Pepsi cola seven up..
alphabet 'G' up..up..up. (3X)
Gambate2x.
*G..G
Gambate2x.
G..G
[first punya]
Tukarkan yang (*) menjadi :
Kami tak takut
Tak Takut Tak Takut
Kami tak gentar
Tak Gentar Tak Gentar..
Kita bako je laa.


lepastu, after aktiviti tu,terus ke khemah. lewat juge la. dalam pukul 11 lebih. ngantuk gile. waktu taklimat tu, hampe tertidur. bila sampai khemah, paaaap. bentang sleeping bed.. tros tidur.. end of my first day..

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...