UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, June 4, 2011

SukBel, Day 2..

Hari ke 2 :


Bangun awal pagi. Pagi3x, Dah buat gua taching T^T Menangis, sebab tak tahan. [manja kan Fairy ni -.-'' alah, xsengaja pon nak nangis. iasalah. kami duduk khemah. kene paham situasi. Bagi najwa, fasha, hanum, mimi, ekin dan shahirah, mereka lebih mengetahui sebab mengapa fairy nangis] Terus bagun, on phone , and call ma.


Yeah! Saya mengadu pada ma tentang apa yang tjadi. Oh ma, thanks for your advice. It did comfort me. You make me strong will all of your love that you gave. Off phone, seka air mata. n siap3x!!


RIGHT!!! Due ; pertandingan KAWAD KAKI. Siap3x pakai baju uniform sume.. perghhh, on the way jalan ke Sekolah Kandis ;


"Weyh3x.. kene pakai tudung putih!" [puloook O.O]


lepastu sume kelam kambut.. tudung putih.. sapa ada tudung putih lebih? Haha. Kalau tgok, mmg seryes la kelam kabut. Lepasty, sume da siap, kita pon beredar. pergi sekolah kandis untuk ptandingan. First of all, ingatkan padang kawad dia besar, tapi, alah.. sama je :)


Daripada pukul 8 tu, berakhir pada pukul 10 lebeh. ^^


Weyh, gile kawad KELANTAN.. Ladam TUUUh [kasut] . hentak memang SERENTAK. huiiiish! Seram tgok. bulu roma, tegak, naik. O.O tak. seres, cantek. kki, paras. tapi, yalah, sume LELAKI. PBSM SMART sume POMPUAN. [highlight tu]


Hari ke 2, selepas sahaja kawad kaki, tros kami pulang ke khemah. haha. Lepastu, mandi. berpeluh3x. orang lain ume ada dengan group masing-masing. kita org ponteng kejap, sbb nak siapkajn diri. Yalah, nak mandi, tuka baju sume tu. siap je, terus gi gerai kejap..


GERAI DIA, GILEEER WEYYYH!
Kat Kuantan, ma korang nak cari AAPA-APA JENIS AIR YANG HANYA RM1??? Ice blanded pon RM1 [ciri-ciri yang sama dengan Kuantan] Kalau kat Kuatan RM2.50 - Rm4 [depend kepada size] Ahhh. sumpah. Gerai SUKBEL, I miss you ='(


Lepas je gi gerai, ada rehearsal untuk perasmian. Ok. Untuk kali ni, Fairy mengaku. Mengantuk gila + Duduk di atas batu3x yag tajam. SEpanjang rehearsal, fairy tdo. Bukan fairy je, ramai lagi , koot. Tapi, bila ada yang kene bangun, secara tiba3x tersedar, n ikot.

Waktu xboleh bela sekali ialah pd waktu perasmian yang sbenar3x nya, Fairy tidur je time tu. Dok belakang kan, tdo je keje. mana ada orang nampak. Najwa, Sarah, belaka, pejam mata.. tido. huuuh. Time tgah tdo, tibe3x lagu Jalur Gemilang kedengaan. N then , sume orang bangun. Fairy time tu, tjaga, tgok, diaorang dah ke depan. Uuuh. Shy3x cat je time masuk celah3x mereka yang sudah pun berada di tengah3x padang.


apa lagi, sambong je l nyanyi , kan? kata patriotik. ^^


Then, gi makan [kat gerai] MEE CELUR! Sedap, dooooe. Rm 2.50 JEER! Murah gile kan? :D aah.
lepastu, ada lah skills station. Banyak la bende yang kami main. Menari, gasing, congkak, basmi dadah.. hahaha. seronok untuk psal dadah tu. Gamba dia :


Khemah : hari ke ua ; serabot begini -.-'' memang sedap!


ni sume gamba time pmainan gasing.
tgok pakcik tu,
bsemangat nak lontar gasing [pict 1]


[pict 4]
international diajar bagaimana cara nak main gasing.
hebat diaorang.
baru first time, tapi, dah pandai buat.
org melayu kita, beberapa kali cuba,
masih lagi xboleh ^^
hahaha.








Main3x kejar3x. Main kene tiru ketua , pastu cari siapa dalang [sush]. tapi, syok laaah ^^ Ni nak citer tentang seorang participant dr Pakistan. Nama dia Aziz. Nanti, untuk hari ke 3 punya post psl sukbel, fary letak gamba dia , sbb gamba tu diambil pd hari ke3. :)



Aziz memang friendly and kind. Seryesly ^^ Fairy duduk sebelah dia , je. Kami BERBORAK la juge kan. Ei, English dia POWER, doe. Apa yang dia cakap tu something beyond our expectations ^^ hahaha. Cara dia kasi komen tentang permainan tu, uish. MANTOP [bak kata Shamsul 'ghau ghau']


Tapi, sian aziz ni. Time tu ada lah kene buat gaya, using body language, mulut tak boleh besuara. time tu, griup fairy dpat burung. Manakala, aziz, dia duduk belakang sekali. so, dia jadi. bila dah macam tu, kakak Faci kata kat aziz :


"HARIMAU"
N How could Aziz knew Bahasa Melayu? N he taught ;
"How is YOUR MOM." <- Hampe kan? Harimau ; how is your mom. kenapa kakak faci tu xkata ; LION! hayyo. sian.. n he was doing the body language by carrying a baby like a mom.


Mule3x, Aziz tgor Fairy dulu. Dia tepuk bahu Fairy. Fairy pandang belakang. Ooo. Aziz. Pastu dia buat salute pada fairy ^^ hahaha. Kelakar3x. Time tu, tahan gelak. fairy balas la salute dia tu.



Here's the dialog :
Aziz : What am I Doing [ dia buat driving , tangn naik ke atas , buat kotak menggunakan tangan] O.O
Fairy : Once again, Aziz. [dia buat sekali lagi] Time tu, airy nampak macam dia ni nak driving Kapal terbang.
Fairy : Pilot, isn't it?
Aziz : No! I said I want to drive home.
Fairy ; [laugh] hahaha.
Aziz : Malaysia have a nice and friendly citizen like you. [blushing kejap]
Fairy : Heeh. Thank you, aziz. And you're also nice ^^
[adalah la lagi yang kami cakap. tapi, lupe. lebih bik Fairy cakap dengan Aziz kan, daripada dengan najwa :p xhabis3x jeles dengan KIM tu bercakap dengan seorang perempuan. HAHAHAHa :D]



Malam tu, malam kebudayaan. Best, tpi, secara jujur, Fairy mengantk time Selangor la [sorry kontijen Selangor] UUKA Selangor yang membuatkan Fairy terlena di situ. [bukan sahaja Fairy, ramai yang tak puas hati. ada orang sebelah fairy tu dah menjerit3x suruh cepat hais] Sebab, pergerakan cerirta dia sangat lambat. Korang faham kan, kita orang duduk atas batu yang tajam, malam pule tu. jika ia membosankan, memang mengantuk.


Lepastu, habis, gi gerai kejap. beli keropok lekor yang memang D BEST TU. yuummm!! sedap doe makan! N then, tidur. End my first day there.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...