UNDER CONSTRUCTION !

Sunday, July 10, 2011

1 Murid 1 Sukan :)




Assalammualaikum, readers :)


Hari ni, Fairy rajin la 'sikit'.. Ok, korang. start tros. yer?




Bermula dgan assembly + senam + lari. Haha. Waktu perulaan nak lari, Fairy skali denhgan Hasyimah, Eirina dan Amira Najiha. Waktu mula3x lari tu, Fairy gelak. Nak tahu sbb apa Fairy gelak. hei... 2.5 Kilometer, permulaan dah BOOST! Around 20meter yang ptama, dah penat. Hahahaha. korang ni, kelakar la. Mana korang tak penat. haish. So, korang, dengar nasihat Fairy. Berjogging sahaja and have fun :)


then, bila Fairy tgah jogging, Fairy pandang belakang.


"Eh? Mana Hasyimah? Mana Amira? Mana Eirina?" LOL. what a joke! Fairy dah kedepan. Then, sorang3x lah Fairy. -.-''


But, after a couple minutes, Aisyah tegor. Haha. so, lari la sama3x. Lari.. Punya lari.. punya lari.. sambil3x tu, tgok la gelagat manusia yang kepenatan. ada yang sampai semput3x. Nak ketawa juga. Tapi, entah. Focus btol time berlari tu.



Then, waktu selekoh akhir sekolah, dalam 100 meter akhir, barulah Fairy perlahan kan speed. And, mulalah berjalan. Start berjalan, kaki fairy xboleh terima. Dia suruh lari juge. Kejang. So, bila lari, ok. Tapi, penatttt! Tolonglah.! Fairy xbreakfast lagi, perut! Suruh aisyah lari dulu..


Bila dah ok, tgok, aisyah di hadapan. jauh nun sana. Time tu, stamina dah recovered la around 25%... only -.-'' haha. Lari3x.. Eh? Aisyah stop juge lah. dapat kejar.



Dia jalan.. Fairy pon join jalan. Stop la juge. Bila Fairy jalan, aisyah pon jalan. stop.. stop.. stop. fairy rasa 2 kali je, kita berhenti , aisyah? Nak3x akhir tu sekali. Dengan waktu kita sama3x berhenti tu. Hem.. Dalam 2, 3 kali lah. tak berapa ingat.


Lepastu dh nak sampai skolah,



Eirina tego. hahaha! Rupanya, dia dok kejar Fairy dari tadi. LOL. So, larilah shingga ke sekolah. Haha. Tak dapat nombor. But, yang pasti, kami dalam belas3x :)



Kami selesai perjalanan kami selama 18 Minutes. Fairy xboleh bayangkan yang dapat nombor tu. Berapa minit mereka lari untuk 2.5 km. hahaha. Hebat3x.


So, habislah kisah larian :) Memang, seronok la. Tahun depan, buat lah lagi. cume., satu yang Fairy tak suke.!!! KAKI LENGOOOOHHH lepas bangun tdo untuk esok hari. wow..wow!



ni gamba yang Farihah Amirah Binti Ahmad Faiz janjikan :) hahaha. Formal kejap.

























Minta maaflah. Tak sempat nak edit. Tak cukup masa lah. Biarlah, kasi gamba macam tu. Tak memudaraktkan apa3x pun kalau tak edit, kan :) Cume, Fairy masih nak jaga privacy. tak sempat nak tulis nama blog.




*Hari ni. Saya terkilan dgan ujian yang tjadi hari tu. Subhannallah. Dari petang sehingga tidur. Bagun tidur, cuba happy. Family Day, so, gembira lah Fairy. It's family day. You're at Port Dickson. Ada laut. tenangkan fikiran. Jangan ingat apa yang tjadi.*




YaInsan! Izhab min qolbi wal aqli! Wa Ana la Uhibbuka ba'da Al-an! Syukran a'la kulli syai'! Wa Uridu an ansika! [Bagi, korang yang mengerti arab.ayat bukan untuk kekasih, eh? Jangan slah sangka pulak. Sebab, Fairy mana ada 'boyafrend'. -.-'' Hanya Allah yang tahu, untuk siapa kah 'ayat' yang Fairytujukan ni. :')]



No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...