UNDER CONSTRUCTION !

Friday, August 19, 2011

13 Ogos Yang lepas.

Assalammualaikum :)
Pada 13 Ogos yang lepas, Encik Ahmad Faiz belanja kami sekeluarga makan kat Hotel Seri Malaysia. Ok. Kami pon ikut jer la. Lgpon, malam tu, kitaorang nak balik Pandan. Nak kemas rumah. Yeah. Selepas sahaja Tok Daddy meninggal, rumah Pandan jarang kami duduk. Even, tahun ni, Fairy baru pergi 3,4 kali sahaja.
Mama beli rumah kat Alor Akar, dekat dengan Tok Sera sbb nak tgok wan pon senang.. Not only wan, Fairy pon. tapi, dulu, fairy tinggal ngan wan. But, sekarang? after PMR la. Mama nak jaga Fairy. N dia mahu bimbing Fairy. Yerla, di rumah wan, Fairy tiada siapa3x selain Wan. nanti, Fairy nak cerita kisah hidup Fairy selepas ketiadaan Tok Daddy.
So, menu dia? Gamba di bawah ni la. heeermm. Sama macam mama masak je. :P



kelakarnya la kan, time tu,
tibe3x blackout. lepastu, ok balik. blackout balik. on. sehingga 3,4 kali.
hahaha.
jujurnya, memang kelakar.
tak tahu kenapa.


so, after selesai makan, tak sangke pula ayah ajak beli baju raya.. Well, kami dh beli dh pon baju raya dengan mama. Pergi melaka hari tu. N balik Melaka baru3x ni dengan mama dan ayah, beli jubah lagi. Secara jujur, tahun ni memang sakan. Well, tahun ni tahun akhir. so, kenelah celebrate habis-habisan. Inilah masanya nak kenekan ayah. Fairy xpernah tgok dia pakai baju pink, so, fairy plan dengan mama supaya tahun ni punya baju warna PINK! so, nak atau tak nak, KENE JUGE PAKAI. :P
Start, gi alamoda. Nak beli baju siap. But, warna pink, tiada yang menarik. so, terus ke gene martino. Mama berkenan dengan satu baju ni. warne pink. but, tak beli lagi. [keesokan harinya, mama beli untuk aiman, ammar, mama dan ayah. Fairy n aida? sabar! Fairy sambong]
Selepas Gene martino, Fairy pergi ke D'hearty di hadapan Kuantan Parade. Lagipon, pemilik kedai tu, kawan ayah Fairy. call je, tanya, buka@ tutup. lepastu, pergilah. n seriously, di situ, banyak pilihan. Warna pink dia, cantik3x ^-^ Banyak yang Fairy berkenan. Tapi, lain hari la yer :P





Fairy xtunjuk la Fairy pakai baju tu,
But, antara sebab, kenapa Fairy xbeli baju tu kerana,
body shape.
Itu yang sukar sikit baju kurung sekarang ni.


corak kain dia, cantik. :)
Pink + white + Black.
Mungkinlah, bila fairy wat begitu, nampak xseberapa menarik,
but, jujur Fairy kata,
baju tu ok.
tip top.
apatah lagi, pada bahagian tangan tu, memudahkan fairy.
sbb? Fairy xplu pakai sarung tangan ^-^




so, inilah baju.
baru selesai beli.
so, conclusion dia,
Fairy n aida beli baju ni.
Nanti,apabila bergambar,
Fairy akan duduk di tepi sekali.
sebegitu juga dengan aida.
dia akan duduk di tepi sekali,
belah yang lain.
mama n yang lain pakai baju yang sama :)
so?
itu je lah kot.













No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...