UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, August 20, 2011

Hidupkan 10 Malam terakhir ini..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah. Sudah 20 hari rupanya kita menunaikan ibadat puasa. Bermakna, 10 malam akhir sudah tiba. Pencarian malam yang lebih baik dari 1000 bulan pun bermula. Sesungguhnya, janji Allah, kata3x Allah bukannya dusta sebaliknya, semuanya benar belaka. apa lagi yang perlu kita ragui lagi? :)
Mari kita sama3x memahami isi kandungan Surah Al-Qadr
Maksudnya: "Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar".
Rahmat Malam Lailatul Qadar memang menakjubkan. Nabi turut berkata, bahawa Malam itu berlaku pada hari yang ganjil. Bermakna ; 21,23,25,27,29. Tapi, tidak bermakna nombor3x genap, kita xdak perlu menunaikan Ibadah. Padahal, Nabi SAW MENGHIDUPKAN 10 malam akhir ; semua hari termasuk hari3x yang genap. kenapa? Ingin mencari redha Allah :) semuanya bergantung pada niat masing3x.
Jadi, readers,
sebaik sahaja sahur, ayuh, kita menunaikan solat3x sonat. disamping itu, kita membaca Al-Quran, bertasbih banyak3x pada Allah. Ganjaran Allah sangat lumayan. Jadi, ingatlah, Allah itu Maha Memberi, juga Pemurah. Kan? :)
Oh. Btw, malam lailatul qadar ni juga , doa' akan makbul. Doa' mustajab sangat. so, berdoa lah selalu. ;)
baiklah.. sampai sini dahulu. ada lain, fairy nak post something. But, kene scan gambar dahulu. hehe. gambar apa@siapa? Sume akan terjawab nanti.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...