UNDER CONSTRUCTION !

Thursday, August 11, 2011

Kaifa halukum??


Assalammualaikum..
Readers!! Hye. Bagaimana hidup kalian sebaik Ramadhan membuka tirai? :) Alhamdulillah, jika anda dapat menempuh Ramadhan dengan jayanya. Mari, kita gapai puasa yang khusulsulkhusus :) Puasa para orang yang beriman. Setidaknya, sampailah untuk tahap 'khusus', elakkan puasa secara 'umum'.
First of all, maaflah, dh 2 minggu xupdate apa3x. Huuuh. Ni, baru selesai Percubaan PMR. Minggu depan, ada juga Percubaan PMR> Tapi, JPN punya.Ke
Banyak hal nak cerita. Tapi, kita buat beransur-ansur. Lagipon, Fairy nak gi tusyen pukul 3 ni haaa. So, update pelahan-lahan.
Pagi tadi exam arab. Alhamdulillah, tidaklah susah mana. But, untuk tahap mencabar otak, ya ada. Nak-nak adad wal ma'dud. kepammm! dua bahagian, ada adad wal makdud. Fairy, adad memang malas 'sikit' nak hafal. negehehe. Jawab adad yang bahagian 2 tu, xconfident. But, soalan qawaid mmg daboom la. Cantek punya. haha. ^-^ Alhamdulillah.
Ni, ada satu kesah nak cerita. Di dalam kertas exam tu, ada bina ayat. So, buat la ayat bdasarkan gambar. N, ada satu tu mengenai gambar burung di atas dahan.
"Burung?? Burung dalam bahsa arab, apa?"
Mula3x, Fairy buat : At-Tuyur yang membawa maksud burung-burung. Padahal, gambar tu satu burung je. Puas pike. Pastu, dalam hati kata, redha jer la.
Time3x akhir, baring3x tu, Tcher Zamina kata :
"Ok. Buat semakan akhir. Pastikan anda sudah menulis nama semua tu." tiba3x..
PAAAAP!
Hidayah Allah datang tanpa disangka. Surah Al-Fil menjadi penyelamat atas izin yang Maha Esa. Alhamdulillah. Terima kasih, Rabbi. :)Tros ambil pen, potong tros jawapan tadi.
Kik gamba bawah ini untuk besarkan.



Time tu, Fairy bsyukur.
Waktu akhir3x dapat Hidayah Allah.
N untuk jawapan Murodif,
soalan tanya apa murodif 'Muhtalifah', Fairy tulis 'Mutaa'didah'..
lepastu,
Fairy ingat, ada satu lagi pktaan yang lebih tepat.
Puas pike punya pike punye pike.
Sampai kertas dah diambil, tiba3x anis Aqmar tanya :
"Fairy, murodif Muhtalifah apa."
dengan bangge Fairy jawab ;
"MUTANAWWI'AH." <- beb, itulah jawapan yang puas Fairy car tadi.
N terus Fairy jerit sikit;
"Haaah! Itulah dia!! alaaaaa!!!"
Hahaha. Anis tanya, wa dapat jawab dengan spontan.
padahal, dok pulas otak pike.
Tapi, mutaa'didah pon, Betul ;)
hahaha.
ok.
Sampai sini dulu.
Lepasni, Fairy citer pasal exam3x yang lain.
Banyak kisah di sebalik semua paper yang ambil.
banyak rintangan dan cabaran.
hahaha.
Assalammualaikum.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...