UNDER CONSTRUCTION !

Thursday, August 25, 2011

Suntikan Tetanus..





Assalammualaikum..
Tadi, pukul 10, Fairy sampai rumah :) pulang dr sekolah setelah selesai runding cara. herm.. Seperti yang telah dijanjikan, Fairy akan post keadaan semalam ; suntikan kancing gigi.
Fairy, seorang perempuan :) memanglah takut orkk? tipu la xtakut. sblom ke dewan tu, Fairy boleh kata kat Shahirah :
"Shahirah. Panaslah. sebba tu saya buka hand sock."
n then, apabila dipanggil untuk ke dewan, serta-merta, tangan Fairy sejuk. ahhh. ketakutan! Sebaik tiba di dewan, duduk, tgok orang kena suntik. ada la yang menangis. tgok muke masing3x. muke3x yang menahan ksakitan. grrr. mengerikan.
Apabila class Fairy dipanggil, lelaki dulu. selesai lelaki, perempuan. masing3x xnak. lepastu, bila nurse tu panggil dlm keadaan yang agak marah, orait3x. semua!!!! SERBUUUUUU!!! HAHAHA :D
Waktu Fairy kene suntik, Hanya Allah yang tahu betapa sakitnya.
Waktu dia masuk suntik tu, mmg, xberapa sgat. mcam orang kata, gigit smot. bila letak vaccine tu. Fairy pejam mata, tahan.. tahan, Farihah.. Tahan. Sungguh, kesakitan dia adalah sesuatu yang tidak Fairy bayangkan.
Memang, secara nyata dia menyakitkan. zahir pon, menyakitkan gak. dia membantutkan pergerakan Fairy. Sangat menyukarkan. Nak buat3x benda pon perlahan. Tangan kebas. sehingga sekarang, walaupun dah sehari dpat suntikan.
sampai sini je la.
xde bende nak citer sgat psl suntikan ni..
p/s; tangan, cepatlah sembuh.
p/p/s : sekarang, Fairy sendiri dapat rasa orang3x yang cacat yakni tiada tangannya. memang, sangat sukar. Fairy salute dengan mereka. Fairy lebih mhargai anggota badan Fairy sekarang ni. Hilang satu pun, menyukarkan. percayalah. even, JARI!
p/p/p/s : jangan main MERCUN! :)

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...