UNDER CONSTRUCTION !

Monday, September 19, 2011

Not Feeling well



Hari ni, Fairy tidak ke sekolah..
Fairy sakit.. sakit perut.
-.-''



Korang mesti kata alasa la.
sakit perut je, xkan xpergi skolah.
Untuk kali ni,
Fairy cakap,
sakit sangat..sangat..sangat..
Nak bangun pon, sakit je.



Lgpon,
Fairy bukan nya jenis xsuke gi skolah.
Fairy ni, demam ke apa ke, sokmo gi. Jarang xpgi.
N, Hari ni merupakan hari ptama untuk tahun ni,
Fairy xgi skolah.
Nak3x dekat exam pule tu.



So, Baru sahaja pulang dr klinik.



Doktor : What happened to your eyes?
Mama : dia baru bangun tdo *hehehe. >.< ye lah, kita duduk rumah. Tahan sakit sume tu. Tidur je la, jalan dia, setelah malam tu, tdo xlena. kejap3x bangun.*
Doktor : I see. Yes, Farihah. Sakit apa?
Fairy : Sakit perut.
Mama : Hari ni, dia tidak boleh nak tidur. Kejap3x bangun.
Doktor : Ok. Pergi baring. Doktor check dulu.



N then, baring sume tu, Doktor tekan3x perut Fairy.
Mengaduh la juge sampai mengiring ke tepi.
Sakit..
Doktor pon cakap sorry sume tu.



duduk balik.
Doktor : Dia kena gastric la. Sebab, bila I tekan dekat ulu hati dia, dia sakit. Family you ada kena gastric sume tu?
Mama : No. Dia sahajalah.
And, terpaksa cut bhagian strusnya.
Disebabkan Doktor tu, India, then, dia macam serba salah juga nak jawab.



Doktor : I bukan nak kata puasa sebagai salah satu punca gastric, but, boleh jadi, STRESS. Farihah sekolah mana?
Fairy : SMART.
Doktor tu gelak kejap.
Doktor : Padanlah, SMART. *ada part yang kena potong sikit*
n doktor pon cakaplah psal stress..



habis je, cakap thank you, n duduk di luar. cakap dgan mama.
n, ambil ubat + MC bye3x, klinik.



sudah 3 tahun xgi klinik. :P
Jarang sakit.
Sakit pon, sakit3x biasa je sampai xperlu gi klinik.






mmg, tadi, waktu pagi3x tadi, rasa macam..
sukar nak describe.
sakit sangat.
n sekarang, baru fairy faham macam mana rasa sakit gastric.
uish. seksa..






*nak gi brehat dah ni. sorry, post gini je*

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...