UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, November 12, 2011

Kursus Kepimpinan







1-3 November, Fairy ke Cherating , Sanctuary Resort.. hahaha! Untuk Kursus Kepimpinan. Well, banyak kenangan yang mana Fairy tidak mungkin akan lupa. My first holiday with KAMILIA MAHAYUDIN :) hahaha!




Untuk hari pertama, SMART datang lasssst sekali. adooooi. ada lah hal yang terjadi time tu. ada yang membuatkan Fairy nak ambil phone, call Pak Wan, dan ambil Fairy dan kawan3x lain. Tak tahan mendengar hal-hal yang tidak patut didengar. Astarghfirullah.. Beristighfar Fairy time tu.




So, lepastu, ambil bilik. Fairy ditempatkan bsama, Kemy, Anis, Corrina, Afiqah, Ain. dan, 2 orang murid SBPI KUantan yang mana salah satunya kawan lama Fairy di SKS y telah lama bpisah >.< ; Khaleeda dan Aishah.




Letak barang.. letak3x barang, kene kee dewan. untuk taklimat awal laaah :) dia bagitahu semuanya. Skip punya skip punya skip. Sehingga aktiiti ice-breaking :) Perkenalan. Fairy dpaat group 9 yang maana TIADA SEORANG PUN murid SMART :'( Waaah. Mujur ada Aishah, My Room mate :) Alhamdulillah. Tapi, Fairy jenis friendly. Tiada maalah untuk mbuat rakan..




so, hari ptama, lepas je sume tu, Fairy makan maggie , beb! :O Untuk skian lamanya! Sumpah,, best! Terliur tgok yang lain makan. tak pe, PMR dah lepas. No hal lah. Family pon xtahu. senyap3x sudah. [habis dah ni, kantoi. -.-'' family fairy baca blog]







Fairy tidur pada pukul 2 pagi lebih. Malangnya, minggu itu Fairy dilanda insomnia. Bukan minggu itu, sewaktu PMR, fairy kene insomnia., till now, cara fairy sama, dengar slow music and tertidur. entah, hari itu, di cherating. slow music apanya Fairy nak dengar. Tibe3x Fairy ingat Ustazah Amirah ada pesan Kat Fairy, Kalau sukar nak tidur, Baca Surah Al-Kahfi.


Fairy pon ambil Quran and baca, tengok3x kemy, yang kata, xmenagntuk tadi, boleh tertidur. Fairy tros sambung. Hingga habis, Fairy xrasa mengantuk LANGSUNG. Fairy baca doa' banyak3x. masalahnya, Fairy plu tidur supaya hari esok, Fairy tidak letih kerana banyak aktiviti yang plu kita lakukan. Banyak Fairy bdoa' hari tu.


Allah itu Maha Besar. hebat kuasanya, dalam keadaan tidak mengantuk langsung itu.., tibe3x :


"Eh?? Bila masa Fairy tidur?" tengok3x, jam dah pukul 4:10 pagi. Sambil3x tu, Fairy tunggu 4:30 untuk gerakkan kawan3x. sempat Fairy baring3x, dalam keadaan antara tidur atau tidak. 4:30, Fairy kejut semua orang. memang kelakar la tgok masing3x punya ekspresi wajah sewaktu tidur. ada yang bila Fairy gerak, suruh gerak orang lain :) ada yang menggeliat dulu. haha, ada3x sahaja mereke ni :)


Sebenarnya, Fairy tidak mahu cakap banyak. Fairy postkan gambar, korang tgoklah n_____n



otw nak makan, singgah ke pool.
SMART memang no 1 dalam makan!
bila lalu je dekat tempat makan tu, SMART dah sampai dulu.
hahaha.
kami :)











Hari ke 2 punya menu..
pedaaaaaaas! :O







otw ke pantai :)
nak buat istana pasir


















di pantai ^.^
















ni, istana pasir kemy :P
fairy punya, bawah ni :P












Fairy suka gambar ni :)
Tengok, apa yang fairy tulis..
hahaha.
kelakar jeeeeee!






with Naemah!
Kawan yang stiasa dirindui.
I miss heeeeer :'(
















Hari akhir..
Gambar bawah ni, untuk pembentangan antara kumpulan :)


Grup Fatien najwa :)





Grup Kamilia Mahayudin :)




Grup Corrina :)




and, ni grup Fairy, Grup 9 :)




Ekin, yang tiada kerja. dia lukis smileeey kat tangan dia.
hahaha.
ekin3x.
[sebenarnya, kami bosan duduk di belakang! hahaha >.< kami tidur jeee banyaaak!]


so, berakhirlah kursus ni :)
alhamdulillah. sudah selamat. Ada banyak pkara yang akan Fairy rindui di situ.
kelakar. gelak tawa kami.
haaaaah :)









                         


Goodbye, Cherating! On our way to SMART <3

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...