UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, November 26, 2011

Novel..





Assalammualaikum.. 


Hari ni, Fairy xtahu nak post apa. Untuk yang sembelih ayam tu, Fairy tolak ketepi dahulu. Sebab, Fairy sedikit  malas untuk upload gambar yang banyak. Untuk sahabt3x kelas, sabar, ya? banyak benar yang plu Fairy lakukan untuk cuti skolah ini. InsyaAllah, akan Fairy sempurnakan satu per satu.




Petang tadi, sekitar pukul 3, gi lunch kat Secret Recipe. Fairy rasa, korang xplu tahu pun makanan apa yang di makan, ark? cam xde citer jeee. Lepas makan, dh pukul 5 lebih. So, balik gi solat dulu, Then, terus ke Megamall. Fairy kata kat Mama, untuk tahun ni, Fairy xbeli SATU pun novel, walhal, tahun sudah, satu bulan dua novel, Fairy dapat. Alasannya, PMR + UPSR. Parents pon sibok. Jarang gi Popular. Kalau gi pon, xteringat akan Popular :P


So, Fairy kebas tros. 3 buku Fairy beli. Dua novel, satu buku motivasi *koot*.







1.Doktor Cinta
2.Bukan Salahku
3. Erkkk? Yang ketiga tu buku Diary 2012 <- yalah. Fairy ni suke menulis. Nanti, bila di Asrama, Fairy boleh tulis di situ, sebagai ganti blog :'( hahaha :D Alahai. Tak de lah. Fairy memang stiap tahun ada diary :)
4. Inspirasi Cinta Terhebat


Fairy belum start membaca lagi. Sebenarnya, Fairy tengah cari Novel 'Bumi Cinta' , Habiburrahman punya. Tapi, tiada lah pulak. So, macam biasalah , round3x, jumpe novel ni ; Doktor Cinta dan Bukan Salahku. ;) Tahun depan, Fairy akn kembali aktif. tahun ni, banyak pinjam novel ngan kawan jee. Dulu, kawan yang pinjam ngan Fairy >.< hahaha!

So, InsyaAllah, cuti ni akan lebih bmanfaat. :) Membaca buku. Disamping itu, Fairy dapat tambahkan lagi vocab BM fairy yang makin lama makin hancur ni. Fairy dapat rasakan perbezaan. dahulu, sajak yang sokmo Fairy buat selalunya ada sahaja prumpamaan yang boleh Fairy samakan. sekarang, direct jeeer. Xreti nak berpuitis daaah.


Post setrusnya, HIJRAH :) Sekian dahulu.



No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...