UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, November 5, 2011

Pesanan Farihah Amirah


Fairy tertanya-tanya juga, benarkah? Eh, esok, Raya Aiduladha. Baca twitter, ramai yang tulis pasal raya. Buka oasis tadi pon, takbir raya. Baca status di FB, masing3x dah start minta maaf and ada di kampung. Buka handphone pon, ucapan slmat hari raya.. 


ada sebab mengapa Fairy sedih. sedih sangat. tapi, fairy just simpan. semuanya sudah hancur, berpisah dan xmampu dicantumkan kembali, melainkan ada 'miracle' yang blaku. ok? apa yang Fairy merepek ni. To Kemy, awak fahamkan? awak sorang sahaja yang tahu kisah ni.To be honest, raya without 'usrati' memang menyedihkan. apatah lagi, tidak lengkap. I don't know. Rasa sebak. Rasa nak nangis. terkadang, terpike, kenapalah saya yang Allah pilih untuk menghadapi semua ini. Tapi, Fairy sedar, Fairy hamba Dia :) Tak kisah diuji bagaimana, kita perlu positive, bukankah begitu?Hargai keluarga yang berada di samping..
Berseronoklah bersama mereka.
jangan sesekali menyakiti mereka.
sayangi keluarga.
spent more time bsama mereka.
jangan apabila mereka sudah tiada, baru sedar. walaupun mereka yang menyakiti hati anda,
anda tetap akan merindui salah seorang anggota keluarga itu.
keluarga adalah kelurga..

Ingat pesan Fairy.. Fairy cakap bdasarkan pengalaman. Pengalaman yang mengjara erti sebenar kehidupan. Kehidupan yang akhirnya mengajar diri untuk matang menghadapi ujian. :) Salam Eiduladha..


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...