UNDER CONSTRUCTION !

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Skuad Harimau!






Semalam, plawanan akhir antara Malaysia dan Indonesia. Sebelum plawanan, belambaaak news feed yang Fairy rasa xpatut untuk dipost dan sangat mencemarkan nama baik masing-masing. Saling kutuk-mengutuk. Macam biasa lah. Fairy faham, sekiranya kita , sebagai Rakyat Malaysia marah akan sikap segelintir Masyarakat Indonesia yang btindak kotor thadap Malaysia dan para pemain.




Malah, perkataan 'MalingSial' , Fairy hanya tersenyum sahaja. Bukan kerana Fairy tidak menyayangi tanah air Fairy, tapi, buat apa kita saling kutuk-mengutuk, walhal, sukan adalah cara untuk kita mengeratkan lagi ukhuwwah antara Negara. Malah, Fairy anggap seumpama orang3x y kutuk itu sbagai 'tidak Mumaiyiz'. :) Maaflah, ye? Apa yang akan mereka dapat, setelah berkata sedemikian? Kepuasan? Pasti, tidak, bukan? Malah makin dikecam oleh penduduk negara lain.




Tengoklah, macam smalam. malaysia, menang! Alhamdulillah. Makinlah rakyat Indonesia mhina. Sudahlah lagu kebangsaan kita tidak dihormati, ditambah pula perkara3x sebegitu, layakkah mereka dianggap 'dewasa'. Bukan sahaja seglintir daripada Rakyat Indonesia, Malh, Rakyat Malaysia juga ADA yang mengapi-apikan lagi keadaan. Fairy tidak nampak itu satu tindakan yang wajar. skiranya dia beri kita api sekalipun, xperlulah kita layan..




Biarkan sahaja. Ada Fairy baca kat 'Garuda didadaku' punya page, siap ada orang Indonesia comment ;




"Jangan sampai Indonesia BOMB Malaysia." 




Kerana sukan, kita bergaduh begini. AllahuAkbar. Seandainyalah kan, Indonesia menang semalam, sama sahaja. Orag Malaysia akan kutuk3x Indonesia pula. Bende macam ni tidak akan habis sampai bila-bila kalau kita masih bersikap 'keanak-anakn'. C'monlah, sukan sahaja. Takkanlah hanya kerana sukan, kita bercerai-berai. Benar, bukan smua Rakyat Malaysia/Indonesia begitu, tapi, percayalah, kerana nila setitik rosak susu belanga.




------------------------------------




Ok, Part ni, untuk perlawanan malam tadi!


Congrats to Skuad kita, terutama Khairul Fahmi Che Mat yang mjaga gawang dengan baik skali! Fairy tidak nafikan, ada kalanya, serangan Indonesia, ada kalanya menyebabkan Fairy berderau! Sakit jantung Fairy tgok, smalam! 




Apatah lagi, Waktu penalti. Adoooi. Memang tak sanggup lah. Berdebar-debar. Dalam hati, bdoa terus untuk skuad kita ni. Fairy ingat, waktu Fakri mengambil spakan penalti tu, dlam hati kata macam xboleh je mamat ni. Tutaptutap, TEPAT! Xboleh! adoooi!




takpelah. Bende tu pon, sudah berlalu.. Malaysia sudah menjuarai perlawanan, memenangi 'ibu sgala pingat', so , Alhamdulillah laaah. Bersyukur sgaaat. :') Bila 'goal' je, memang bising laaaah rumah! hahahaha. :D




Sekali lagi, Tahniah Skuad Harimau! Tahniah juga buat Indonesia kerana memberi tentangan yang hebat serta mengajar kami lebih bersikap positif untuk meraih kemenangan.




Malaysia, Lakukan yang tbaik! Untuk perlawanan esok, InsyaAllah, doa kami sntiasa mengiringi kamu smua. :) Sekian dahulu daripada Farihah Amirah :)

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...