UNDER CONSTRUCTION !

Sunday, December 4, 2011

Final result ; Chelsea (3) - Newcastle (0)







Semalam, Perlawanan antara Chelsea and Newcastle. *2 post ttg Chelsea against Liverpool, Fairy xmo update sbb... -.-'' Kalah* Tapi, alhamdulillah, game semalam menang, that's why Fairy update. Apapun, Chelsea bmain dengan baik smalam. Our Kapten, Terry, he did really well last night. :O alau bukan sbb dia, mesti dah banyak score utk newcastle. 






Gol pbukaan dijaringkan oleh Drogba, assist dari , siapa lagi kalau bukan, Juan Mata. Erghh. Terbaik.! 1-0! Thanks to Mata! *lepas tu, Fairy xtgok sampai lah minit 60+, sbb, main game*, so , spenjang tu, Fairy xtahu lah apa jadi. Buka TV balik, tgok, still 0-0.








Kemudiannya, Lampard ditukarkan kpd Meireles. Kelihatan, Lampard cam xpuas hati dgn subs tu. O.o hurm. xperlah. Untuk bahagian tengah, agaknya, Fairy nak puji siapa? Lampard? Oh, tidak! Meireles? pon, tidak. Ramires? Tidak,tidak,tidak. Tapi, ORIOL REMEU! Pmain mude lagi tu. See? Berbaloi letak pmain muda sbagai starter, AVB! Tgok McEachran, main, super! tapi, jarang dpat ruang beraksi di EPL, sbaliknya, lebih kpd cup3x. Dan sekarang, dia tgah cedera an? Cepat sembuh, McEachran!








Goal kedua pula dijaringkan oleh Kalou, assist dari, El-Nino Fernando Torres. Sebenarnya, Torres cube beberapa kali untuk tendang masuk ke dalam gawang, akan tetapi, di 'deny'kan penjaga gol dan pertahanan, last3x, dia hantar bola kat Kalou yang betul3x berada di tgah, apa lagi. GOAAALL kedua Chelsea ;)




Cer tgok gamba AVB tu, haha. dia kalau celebrate goal, mmg, fuuuh! Semalam, goal ketiga rasanya, dia hampir nak terjatuh sbb menghayunkan kakinya ke atas. hahaha >.< AVB! AVB!






Fairy xtahu. O.o El-Nino what apa tu? O.o adakah dia menjerit 'goal' atau apa. hahaha
el-nino, el-nino! >.< 



Yeah! Kapten JT!  










Dan , akhirnya, pada minit kecederaan, skali lagi, Chelsea menjaringkan gol yang ketiga. Gol dihasilkan oleh Sturridge setelah banyak kali pcubaan telah di buat sepanjang 90 minit perlawanan blangsung. Sekali lagi, tgok, AVB! Time ni lah yang Fairy katakan, dimana, dia hampir tjatuh. Dia tlalu seronok >.< hahaha! Kelakar je, dia ni. Xpernah tgok pgurus celebrate goal macam dia.. erkk? Pernah, tapi, bukannya slalu. kalau avb, stiap kali goal, mmg , ada sahaja action dia >.< 




apapun, Thanks Chelsea! 12 December ni, kita akan btemu ngan pendahulu Liga ; Manchester City. InsyaAllah, peluang 50-50! Kita mampu, sekiranya kita lebih fokus. Line-up pon kene btol, jangan main redaah jer.




hehe. Bittawfiq Wannajah, Chelsea!


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...