UNDER CONSTRUCTION !

Friday, December 30, 2011

Johor - 2



Assalammualaikum...

Ini sambungannya. Hari kedua, biasalah, mesty banyak aktiviti kan? so, pagi-pagi, sebelum pergi breakfast, tibe-tibe, mama memanggil-mememanggil. ingat x, smalam, ayah ada sewa joran. so, ayah, dari bilik sebelah , n fairy, adik3x yang berada di ruang tamu, terus ke bilik mama..



rupanya, ada ikan dah makan umpan.. mama kata besar. so, kasi ayah lah. lagipun, kita memancing saje3x je. langsung ta tahu macam mana nak memancing. kalau dpat ikan macam mana nak buat. umpan nak kene pasang macam mana. shingga terbalik-balik lah. haha, kelakar.



inilah gambar ikan tu :




besaaaar :O


Mama kata, ikan ni macam ikan keli. mesty ada 'bisa'. *Fairy lupa perkataan 'specific' dia.* so, mama cakap, jangan buat. last-last, ada sorang pak cik ni, dia memancing juge, kat sbelah bilik Fairy, dia yang tolong buangkan.









ha, ni lah. time3x tengah potong ikan tu.




So, lepastu, ikan tu kami beri kat pak cik tu. sebab , kami xexpect pon nak dapat ikan. memancing saje suke-suke. so, habislah psal ikan ^^ Selesai sahaja breakfast, siapkan diri untuk ke Taman Negara.





Naik menara pemerhati. tinggi :O
bila naik, ok, bila turun. time tu, memang menakutkan :O




Muka 'cover' takut.


haaah! fairy baru ingat, masa tu kan, time mama lalu, terus monyet tu meloncat ke arah mama. mama terus pegang handbag dia n jalan. ayah halau. monyet tu pun senyap.






Huuuh. penat.



Akhirnya, kami berehat di satu tempat sambil tengok pmandangan laut setelah jauh bjalan. Disitu, kita boleh nampak Pulau kelimon ,"something like that laa" di Indonesia. Angin pon menyapa muka. sejuk je, alhamdulillah, setelah penat berjalan sana, berjalan sini. Memang best lah.






Waktu balik pon, dah asar. balik ke hotel. n malam, cari makan. kat sana, restoran xberapa nak banyak. ada gerai-gerai. Gerai, ok, tapi, kena faham, fairy n adik-adik xboleh bau asap rokok. kalau fairy bau, Fairy akan jadi sesak nafas. lebih-lebih lagi, Ammar ada asthma. so, cari unya cari, ada. alhamdulillah.. malam tu, makanan sama. SEAFOOD. haha.






End our second day :)

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...