UNDER CONSTRUCTION !

Monday, December 12, 2011

Kesedihan yang tidak dpat digambarkan..



Assalammualaikum. Ketika Fairy sedang rancak merangka tulisan untuk post akan datang, secara tiba2x, laman twitter gempar tentang 'Tengku Sophia'. Wait.. Sapa, tengku Sophia ni? Fairy pun tertanya-tanya. siapa dia ni? Popular ke? Kalau popular, awat Fairy xpernah dengan pooon nama dia -.-'' Penuh timeline, mengeji dia. Nama dia juga trend ketika itu. Oleh kerana perasaan 'curious' tu membuak-buak, Fairy pon try cari spe dia. Curiosity killed the cats? InsyaAllah, tidak. ;) Cari punya cari, Fairy tnampak sseorang tag nama dia.


"Maybe, dia orangnya." bisik hati Fairy, ketika itu. So, Fairy klik. N guess what.. I found this :


Fairy x censored apa-apa!
sbb, dia membuka aibnya sendiri,
mgapa plu Fairy tutup aibnya?
walaupun Fairy xrasa dia ni sebagai 'tengku sophia',
sbb, ada perkara3x yang buatkan Fairy musykil akan kewujudan dia,
tp, still,
dia tpu ke apa,
Allah mengetahui :)






Merah : Dia, katak di bawah tempurung :)



Saat Fairy membaca semua ni, Fairy tergamam. Tak sangka, air mata turut mengalir. Sekiranya dia menghina Malaysia, Fairy boleh bersabar. Mungkin certain3x part, dia iri dengan Malaysia. Fairy sayang Malaysia, so, Fairy anggap dia macam budak3x sahaja. Fine. Fairy boleh tolerate lagi. Tapi, kesabaran Fairy sedikit tercabar tatkala melihat dia mrosakkan kesucian agama Islam, menghina Rasulullah SAW, memburukkan Allah SWT.. Frankly speaking, FAIRY MARAH + SEDIH! Fairy bukanlah kerana termakan dengan kemarahan, Fairy bertindak bodoh. Tidak! Fairy bukan nak mhina dia atau apa. Tidak!







So, apa motif Fairy post entry ni?
Kerana dunia , kian musnah.. Fairy sedih membaca semua ni. Sehingga, Fairy xsanggup nak tgok tweet yang seterusnya. Islam semakin dipijak-pijak, walhal, itulah agama yang benar! Malah, Fairy sangat sedih, kita melayan orang yang sebegini. Fairy baca, banyak juge yang comment kat dia, mencarut sana sini. Fairy xrasa itu mrupakan satu cara yang bernas untuk hentikan dia. Sbb, orang yang jenis begini, tidak gentar untuk terus 'berkarya'. Kerana apa? Tengok sahajalah.. Allah , Rasulullah, Islam sahaja dia hina, apatah lagi, manusia seperti kita?



Kenapa Fairy takut?
Pembalasan Allah akan datang, sahabat. Nak kira timbang kebaikan, tidak tahu, sama ada cukup atau tidak. adakah diri ini akan terselamat?



"Ya Allah. Hamba sedang sedih, ketika ini. Lindungi akidah kami semua, Ya Allah. Jangan sehingga kampi menyekutukanmu, menduakanmu, memustahilkan sifatmu, berpaling dariMu, Janganlah.. Ebaliknya, kau peliharalah kami dalam mihrabMu. Kau lindungilah kami daripada perkara-perkara yang akan menghancurkan jasad kami dengan NerakaMu. Tidak sanggup diri ini menerima hukuman seberat itu. Kami mohon perlindunganMu, Ya Hafiz.. Robbana, Laa Tuahizna In Nasiina au ahtho'na." Aamin, ya Robb.


Manusia,
Kau semakin jahil,
Ditelan arus permodenan,
sehingga kau lupa,
kau kerdil di duniaNya,
Kau ambil nikmatNya,
Kau lupa akan Dia,
Sehingga Kau sanggup mengetuk bahaya.
Jangan kau lupa,
jangan kau leka,
Balasan Allah akan ada,
kelak menantimu di sana.







p/s : Kenapa, Allah benarkan semua ini berlaku? Sahabat, pasti ada sebabnya. Pasti ada! lambat laun, kita akan tahu. Moga Allah mmelihara kita.
p/p/s : Jaga akidah kita, sahabat. Menucaplah. Saksikanlah bahawa Allah itu tuhan yang berhk disembah. Muhammad itu PesuruhNya.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...