UNDER CONSTRUCTION !

Friday, December 2, 2011

[Praktikal] Sembelih Ayam







Assalammualaikum. Pada 9 November 2011, Pelajar tingkatan Form 3, ada buat teori dan praktikal untuk sembelih ayam. sangat menyerenokkan. Bermula dengan teori yang mana ramai kawan3x mengantuk walaupun duduk DEPAAAAAAAAAN sekali. Apa yang Fairy buat? Fairy mengurut orang. haha. Hanum, awak nak UBAT?? :) hahaha! 


Kemudiannya, praktikal. Waktu yang dinanti-nanti. Lihat budak lelaki sembelih ayam. Ada ayam, yang dah sembelih , tutututut, hidup balik. siap makan rumput, lari3x lagi. Nanti, Fairy ada gambar :)








ayam ni tengah dah nak mati dah.
apa orang kata? O.o



Haaah! Inilah ayam yang sudah disembelih, tapi, masih cergas sehingga terpaksa sembelih dua kali.

 Cikgu Norziah tgah cuba nak ambil ayam tu.



Inilah orang yang sembelih ayam tu. hahaha!
Dia tutup muke, sbb dia malu. dia dah debar dah time tu. 


 Syimir, Hariz dan Zaim.
bsama ayam yang sudah disembelih :P



zaim! SUTURESSU , keee? hahahaha! >.< 


ekin, senyum sambil mencabut bulu ayam >.< 









Fairy pon cabut bulu ayam juge. Tapi, xde gambar, sbb, Fairy yang tgkap gambar.atu ekor je, sbb, lepastu, fairy kene prepare barang sume untuk memasak. Memang Fairy penat hari tu. Ke sana ke sini. Round3x sekolah, sbb, bahan xcukup, fairy kena call Pak Wan belikan itu ini. hahaha.


Kami, masak Tom Yam ayam dan ayam sos belada. Memang time tu, sangat menyeronokkan. Kami memasak dengan penuh KERJASAMA. Kami mencari jalan penyelesaian bagi barang3x yang xcukup. Cari bahan yang boleh digunakan untuk ganti itu ini itu ini. Memang, terbaik laaaah! Time tu, cepat betul rasa dahaga. Fairy? LANGSUNG TAK DUDUK time tu.


Terima kasih kepada Teacher Mastura yang tersayang sbb membantu <3








akhirnya, ada gamba Fairy. walaupum xmenunjukkan Fairy memasak. :)
tak pe, yang ada kat situ, tahulah, Fairy buat apa kan :P
Tapikan, gamba ni, cacat skit,
bb Fairy dikepung oleh orang3x yang sememangnya, TINGGI -.-'' 




Haha. Kuatkan api, Fairy!  >.<

Dan. inilah hasilnya n___n 





Saat mjamu selera.
Jemput makan smua.









Ketika ini, makan aiskrim,
sumpah comot -.-''
Kalau korang perhatikan betul3x, kat bibir Fairy ada comot sikit n hidung, nampak coklat :P
hahaha, kan? :P






time ni, mulut dah bersih, dah n__n
hahahaha.
tgok, diaorang comotkan mulut mereka sendiri! hahaha!






Apapun, Fairy memang seronok sgat hari tu. Hari tu, kita dpat tengok 'orang yang baru nak masuk dapur' , dan 'orang yang dah lama masuk dapur' ;) Hahaha, takper. kita still belajar, an :) Lama-lama boleh lah memasak. Sampai sini sahaja, wassalamualaik

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...