UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, January 7, 2012

Doa' Memohon cinta Allah..





Assalammualaikum..


Kebelakangan ni, Fairy kerap bfikir, dalam keadaan waktu yang sangat mencengkam ni, bagaimana caranya untuk Fairy kembali aktif, bak kata Zaim.. Fairy sdiri faham. fairy ada memasang niat untuk tinggal di asrama.. apatah lagi, fairy dah form 4. Fairy xboleh bmain sblom ni. Fairy sangat sokong kata3x guru3x Fairy :






"Doesn't meant you had received an excellent result in PMR, you will survive in SPM."






Benar! Kita xboleh letakkan diri terlalu selesa. jadi, fairy sudah pun bjumpa jalan penyelesaiannya. Fairy MEMANG TIDAK AKAN ERNAH MUNGKIN UNTUK AKTIF KEMBALI DALAM DUNIA BLOGGING, tapi, uhuhu, InsyaAllah, sekiranya, Fairy dapat mencuri waktu yang ada untuk post something3x yang bermanfaat, why not. Fairy sedar, homework akan mgunung banyaknya, tapi, skiranya Fairy pandai mbahagikan waktu, InsyaAllah, tiada masalah :)






so, nantikan post3x Fairy pada styap hari minggu :) [namun, sekiranya Fairy post pada hari isnin-jumaat, bmakna, alhamdulillah lah tu] baiklah, bukan itu yang ingin Fairy perjelaskan, sebaliknya, fairy ingin bkongsi satu kisah,doa' untuk sahabat3x smua.








Fairy tjumpa doa' ini, ketika Fairy search kat google, doa' memohon cinta Allah, sebab Fairy ingat, Ustazah Wan Mahiah ada kasi kat Fairy, tapi, Fairy lupe. Itu merupakan doa' Nabi Daud A.S. Sepertimana yang sudah kita sedia maklum, Nabi daud A.S SANGAT rajin beribadah kepada Allah. Beliau sangat rajin memohon kepada Allah agar mencintainya. malah, beliau lebih mengutamakan cinta Allah melebihi dirinya,keluarga dan air dinginy mampu mhilangkan dahaga musafir dalam pjalanan terik di tgah padang pasir. Hal itu terkandung di dalam doa' tersebut.






Jadi sahabat,
serahkanlah cintamu kepadaNya. Masamu kepadaNya. Hidupmu kepadaNya, nescaya kamu akan mengecapi bahagia, InsyaAllah.. :)

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...