UNDER CONSTRUCTION !

Wednesday, January 4, 2012

Johor - 3,4,5



Assalammualaikum.. Fairy akan sambung sebelum ni, secepat mungkin, sbb, ada hal yang plu fairy lakukan. secara dasarnya, percutian fairy di Johor bukan 3 hari 2 malam, sbaliknya 5 hari, 4 malam. 3 hari 2malam di tanjung Piai, johor, 3 hari 2 malam lagi di Johor Bahru. Ok, fairy xbawa baju yang cukup



Obviously, fairy tkejut bila mama cakap lepas check out ni nak pgi JB. Baju Fairy bawa cukup3x je untuk 3 hari 2 malam :O so, waktu checkout tu, terus ke JB, dengan pakaian TERAKHIR. n, setibanya di JB, ambil bilik, solat. kemudiannya, ayah ajak ke Mall yang bhampiran [Fairy xingat nama mall tu, tengah3x bandar la, sesak] bila kitaorang turun dari hotel, H.U.J.A.N :)



namun, yang buatkan fairy rasa sedikit geram, adalah..., baju fairy basah kuyup. Mama kata, xper, kita nak pgi shopping mall, t, beli lah baju. Dalam pmikiran fairy, "ok. baju apa lah yang jual kat mall. ofcoz baju3x style yang Fairy slalu pakai, tiada." [jubah seluar] , memang benar pon. tiada. so, solusinya, mama belikan fairy baju macam sweater. zip sahaja terus. 



fairy malu mmakai baju tu. lihat sahajalah, baju tu, mampu menunjukkan bentuk badan kita. but, kalau Fairy terus pakai baju fairy yang basah tu, lagi nampak. so, tukar -.-'' terpaksa. yang buat fairy kelakar, bila Fairy bjalan, Fairy akan longgarkan baju tu kebelakang dan ke atas sedikit, setiap kali turun, fairy akan longgarkan. Sepertimana pakaian yang dituntut islam :



  •   menutup aurat
  •   tudung yang menutup dada
  •   pakaian yang tidak menampakkan susuk tubuh badan


fairy cuba sedaya upaya. namun, fairy mengerti juga, keadaan yang darurat. so, abaikan sahaja. so, dari petang hingga ke malam, Fairy sekeluarga 'shopping'. Banyak la juga yang kami beli. Yang bestnya, Fairy dapat kasut baru ^-^  maghrib, kami terus ke hotel untuk solat dan seterusnya pergi makan malam. jalan punya jalan, tjumpa la gerai ni. Perut lapar, serbu sahaja :)


itulah baju yang fairy maksudkan tu.
[time tggu makanan sampai]

Selesai sahaja makan, kami teruskan perjalanan. jalan3x tengok sekeliling. Rupanya, kat sini ada 'pasar malam', something like that lah, penuh pasar tu. jalan sesak disebabkan itu. dan, akhirnya, balik hotel untuk brehat.


Ahmad Amirul Aiman.
O.o
dia ingat dia hensem kot , haha.
tapi, dia klon Fairy :)

what are they doing? ^-^ haha.
kelakarlah.


Oh ya, kami beli topeng 'hantu' dalam pjalanan tadi ^-^



lol

ayah yang tiada kerja. :P apalah yang dia buat tuuu.
muka takut sahaja.



perangai adik3x n___n







Hari keempat : Kawan seuniversiti ayah n mama waktu kat US, ajak gi makan, sbb dia orang JB. jauh juge nak pgi makan kat situ. pukul 12, kami btolak dari hotel untuk singgah ke rumahnya dahulu. pukul 2 btolak untuk pgi makan. dan sekitar pukul 3 lebih baru tiba. so, hari tu, tiada apa3x. oh, kami tonton filem ombak rindu untuk kali kedua, sebab, tiada aktiviti yang hendak dilakukan, atas pmintaan mama.






Hari kelima ; BALIK ^-^

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...