UNDER CONSTRUCTION !

Friday, February 24, 2012

Ya Rasulullah..

Assalammualaikum..


Meskipun maulidur rasul sudah lama berlalu, tapi, fairy tetap nak post entry ni. tak semestinya, kita hanya mengingati Rasulullah pada stiap kali maulidutr rasul sahaja. Jadi, tidak salah, untuk fairy post.. Fairy sambut maulidur rasul di KISAS. suasana yang sangat berbeza. di sana, ciri3x islamik dan kehidupan islam diamalkan secara teguh dan sangat kuat.


Disitu, Fairy nak kongsikan pengalaman :


Bukan fairy nak kata apa. Tapi, secara jujur fairy kata, mmg Fairy bersyukur sangat dapat ke sana. fairy dapat rasakan kelainannya. memang fairy dapat rasakan sendiri perbezaan berada di luar dan berada di KISAS. bi'ah solehahnya sangat utuh! Dan fairy akui, berada di sana hati tenang. Keinsafan mengetuk sendiri jendela jiwa. dose3x dahulu terbayang terus di dalam minda. air mata mengalir, menginsafi segala keinsafan. dikala itu, rasa rindu kepada Allah dan rasulullah. yang teramat sangat. Perasaan hiba yang tak dapat diungkap melalui kata-kata. Hati terlalu sebak..


Berada di sana, banyak buat fairy sedar.. Betapa HINANYA Farihah Amirah Binti Ahmad Faiz ini!!!!!! Betapa JAHILNYA Farihah Amirah ini! betapa DHO'IFNYA Farihah Amirah ini!!! Disitu, mengajar fairy cara yang sebenar.


Fairy masih teringat , sewaktu di musolla, adalah kakak3x nyanyi lagu "PemergianMu By In-team". Time tu, fairy xtahu nak kata macam mana. air mata mengalir dan terus mengalir. Perasaan itu, berbeza! sangat berbexza dengan sebelum ini! Dalam pada masa yang sama, fairy sedar akan kesilapan, lagu mengenai kehilangan rasulullah, Insan yang tercinta, boleh sesiapa jelaskan perasaan itu?SEDIH + HIBA!!!Selawat dan salam kepada Rasulullah. dengan berkat perjuangannya, kita dapat merasai 2 nikmat yang terbesar iaitu nikmat iman dan Islam! ='( Dan, fairy rasa sangat3x bersyukur. bukan nak kata, sebelum ni fairy xbersyukur, tapi, susah nak cakap macam mana. seumpama, perasaan itu di'upgrade' secara sendiri! Betapa fairy rasa fairy nak sangat bertemu dengan rasulullah ketika itu. fairy nak cakap betapa fairy rindukan dia n betapa fairy nak cakap betapa Fairy terlalu mencintai dia! betapa fairy mahu semua itu!!!!
Semua tu secara SEMULAJADI!!! sudahlah.. Layan lirik lagu pemergianmu by Inteam..

(Ya Rasulallah...)
Kau masih tersenyum mengubat lara
Selindung derita yang kau rasa
Senyuman yang mententeramkan
Setiap insan yang kebimbangan
Hakikatnya, tak tertanggung lagi derita
Di pangkuan isterimu Humaira
Menunggu saat ketikanya
Diangkat rohmu bertemu Yang Esa
Tangan dicelup di bejana air
Kau sapu di muka mengurangkan pedih
Beralun zikir menutur kasih
Pada umat dan akhirat
Dan tibalah waktu ajal bertamu
Penuh ketenangan jiwamu berlalu
Linangan air mata syahdu
Iringi pemergianmu
Oh sukarnya untuk umat menerima
Bahkan payah untuk Umar mempercaya
Tetapi iman merelakan jua

Bahawa manusiakan mati akhirnyaTak terlafaz kata mengungkap hiba
Gerhanalah seluruh semestaWalaupun kau telah tiada
Bersemarak cintamu selamanya
Ya Rasulallah


Kau tinggalkan kami warisan yang abadi
Dan bersaksilah sesungguhnya
Kami merinduimup/s : Ana uhibbuka, Ya Rasulallah..No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...