UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, May 26, 2012

Sejarah...





Assalammualaikum, Sahabat...


Kaifahalukum?? Alhamdulillah. Fairy sihat :) Ana bilkhoir! hehe. Semalam, Fairy tiba dr Klang ke Kuantan pada pukul 6 petang. Btolak pada pukul 2 petang dari KISAS. lepastu, berhenti makan kat Genting Sepah dan terus menuju ke Kuantan.. 






Time nampak mama kat gate aspuri, terus Fairy lari ke arah mama n peluk. RINDU ='( hehe. Tapi, Alhamdulillah. rindu dah sedikit terubat. Bersyukur sgat kat Allah, akhirnya dapat jumpe family n cuti selama 2MINGGU. masa untuk spend time bersama family ^.^ 






Sepanjang sebulan di KISAS, banyak yang fairy dapat. 3 minggu - exam.. hurm.. banyak yang tjadi. xplu citer la apa yang tjadi. adoi. kalau nak citer pasal KISAS, InsyaAllah nanti fairy post something :) Lagipula, bukan ini yang ingin Fairy ceritakan. Kita dah lari drpada tajuk sebenar iaitu 'SEJARAH' .






Sejarah? apakah yang dimaksudkan dengan sejarah? eceyh. bukan itu juga :) tapi, Fairy nak mengingatkan akan sesuatu hal. Kita, sebagai manusia perlu saling ingat-mengingati sebab manusia itu PELUPA :)






Mari tonton video ini, barkait rapat dengan sejarah yang kita belajar sewaktu tingkatan 1 ; chapter 2, kalau xsilap, iaitu yang membabitkan 



  •    zaman paleolitik
  •    zaman neolitik
  •    zaman mesolitik
  •    zaman logam

Kebenarannya? Tonton video ini, anda akan memperoleh jawapan yang sebenar. 










so, bagaimana selepas menontonnya terfikirkah lagi kita ni berasal daripada manusia yang kononnya dari zaman batu semua :) Ingatlah, kita semua lahir dari Nabi Adam A.S . seorang nabi Allah. 






Isu pembelajaran. Biarkan sahaja. Biarlah dianggap sekadar memenuhi syllabus pembelajaran. Tapi, sekarang, jangan terima bulat-bulat apa yang kita tahu. perlu diselidiki. Baiklah , sahabat. bagi yang mempercayai manusia berasal dari zaman batu semua, tu, ketahuilah.. inilah kebenarannya. :






SESUNGGUHNYA ZAMAN-ZAMAN DIKETAHUI MAJORITI MASYARAKAT adalah BERTENTANGAN daripada KENYATAAN YANG SEBENAR!! 





Renung-renungkanlah, sahabat..

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...