UNDER CONSTRUCTION !

Saturday, June 2, 2012

Sepanjang 5 Bulan Kehidupanku Di Kolej Islam Sultan Alam Shah





Assalammualaikum w.r.b.


stlah 5 bulan, baru skarang fairy nak crita? hehe. maybe kerana kesuntukan masa. juga, kerja yang banyak menjadi penghalang kepada Fairy untuk melunaskan 'hutang' Fairy. tapi, kini, InsyaAllah. selesai :)






baiklah.. Fairy akan bergerak laju. senang kata, rumusan dalam bulan tu.. apa yang tjadi.. sbb, kalau nak tulis day by day, mmg panjang berjele-jele.


Nukilan Farihah Amirah Bermula. hehe






Januari/Februari :


Fairy anggap bulan ini sebagai bulan 'tarbiyah' , bulan 'taaruf' , bulan 'kesedihan'. sbb time tu, Fairy nak tarbiyahkan hati Fairy yang keras ni untuk kembali ke landasan. Fairy juga nak kenalkan serta sesuaikan diri dengan KISAS. dan, pasti, Fairy nak tenangkan diri Fairy daripada larut dalam kesedihan. HOMESICK, senang kata. siapa yang tidak rasa? di hari ptama, Fairy sudah mulai rasa rindu. Tipu, jika Fairy tidak menangis. Tapi, fairy menangis lewat. bukan menangis time mama n ayah dah tggalkan fairy, tapi, nangis time maghrib.. begini, selesai maghrib, imam akan mengalunkan zikir. Sudah menjadi kebiasaan fairy mendengar zikir 'Hasbi Robbi' kerana alunanannya yang mengasyikkan. lalu, apabila bcampur dengan hati yang sedang lara, pastilah mengalirkan air mata.






so, MJK memang terbaik n__n seronok sangat. lagu hambaMu nyanyian Akhil Hayy dan Mawi sbagai lagu rasmi. lepastu, dalam bulan Februari ada sambutan maulidur Rasul. Ketika tu, mmg xboleh nak dicoretkan melalui tulisan mahupun kata-kata. terasa rindu. terasa, begitu dekat dengan rasulullah shingga mampu mengalirkan air mata. Lagu pemergianMu oleh In-team berkumandang. T^T xmampu menahan sebak di dada.






dan pada 9 Februari adalah hari dimana fairy... erkk. serba sedikit gembira dan 'ok' . xtahu sbb apa. tim,e tu fairy dh mulai sesuaikan diri. alhamdulillah, Allah mudahkan. Robbi yaasir wa laa tu'asir. Robbi Atmim bilkhoir.








INSPECTION untuk ptama kali. penat3x. sampai 2 pagi kami mengemas untuk pastikan markah rumah Thariq tak terjejas disbbbkan kami. petang3x, Fairy mesti col mama. Ustazah Amirah xterkecuali. sminggu sekali, xpon dua minggu skali Fairy col dia. Rindu ='( styap kali dengar suara mereka, pasti smangat fairy membara. Itulah keindahannya. :') Bersama orang yang kita sayang.




bulan tu juge, outing untuk PTAMA KALI. huhu. best, not bad. tapi, saat yang mendebarkan Qilah Z and Hanisah hilang. kami tggu mereka, akhirnya lewt sgat, kami tpakse pulang walaupun dengan hati yang berat. tututututut, mereka dh ada di ASRAMA. hhuhu. wat debar tahu x.












17 februari??? IMAM MUDA HASSAN MELANGSUNGKAN PERNIKAHANNYA. Fairy hanya tahu melalui telefon. xadil. nak tgok juga. huhu. apapun, barakallahulakuma n___n InsyaAllah cinta sampai Syurga Illahi. aamin.








24 Feb, balik bmalam.. detik paling sxabar. haha. kawan3x semuanya bersemangat. packing awal3x. eceyh. Fairy pun same sebenarnya >.< seronok sgat. :') rindu family.. rindu sangat. so, balik tu, online facebook. chat dngan kemy. Oh! I miss heeeeeeeer sooooo much! END!








March :


Bday Eliessa pada 1 Mac. hehe. Sannah helwah ya habibti. Smoga umo dberkati, murah rzeeki dan bahagia bsama org y tsayang n__n lepastu, 3 Mac.. ada apa dengan 3 Mac? MERENTAS DESA. Fairy dapat no 46. lepastu, malam tu ada forum bersama Ustaz Akshah dan Ustazah Siti Nor Bahyaah y btajuk Keluarga Bahagia Jalan ke Syurga. memang best walaupun hujan ketika itu. last3x, disebabkan hujan tu juga.. Fairy DEMAM!






Fairy xlarat bangun sehingga tpaksa menyusahkan rakan3x. Xturun musolla. Xturun makan kat dewan makan. Xturun prep. Fairy nangis 6 kali pada hari tu kerana xtahan. hanya rakan3x yang tahu macam mana teruknya keadaan fairy. thanks kawan3x yang menjaga. Hanya Allah yang mampu membalas budi baik kalian semua. :'(












untuk hari sekolah, Fairy duduk di bilik sakit. dah la esok tu exam. mmg xnaik kelas. sekali fairy pgi hospital. banyak ubat dapat. then, esok exam. buat sekadar yang tmampu sahaja. hehe ;) lepastu, cuti panjang.. reunion green cereals n umrah :) end.








April :


Fairy banyak menangis bulan ni. banyak sbb. Sebab fairy tlalu rindukan kenangan mjadi tetamu Allah. special thanks to My dearest friend, Frah Eliessa kerana dia sentiasa berada di sisi untuk memujuk Fairy. Thanks for lending me your shoulders to cry on. :')) I really appreciate it, dear. lepastu, menonton cerita hafalan solat delisa. tbaik la citer tu T^T asyik menangis je.






15 April.. jeng3x. hari yang xboleh dilupakan.. UNIC datang KISAS >.< tp, yang ada hanya dua orang iaitu Akhi Fakhrul dan Akhi Fazli sahaja. Akhi Bazli tiada, walhal Fairy nak jumpe dia. hehe. btw, Fairy dapat autograph mereka berdua n__n seronok la juge. sbb.. UNIC! Fairy minat.. Una paling suka sekali. Dia kan peminat setia UNIC. sampai tandatangan pon, siap ada UNIC. mmg xpejamlah mata dia tgok. [tipu je >.<]















Mei :


Exam mid-year. banyak hari stay-up, ulangkaji.. huhu
Hari Guru :) waaaah. sangat grand. seryes grand. hiasan dewan mmg terbaik. ddengan bau haruman fresh flowers.. uish.. best. mmg seronok. selamat hari guru saya ucapkan kepada guru3x KISAS juga SMART. trima kasih. saya sayang cikgu smua. :')


yang paling menyerlah 'selamat hari guru' tu, buatan fairy dan usrah Fairy :
Ahli3x Syauqiyatul Jannah [Perindu Syurga] :)
hehe. Selamat Hari Guru [hitam]












Kakak-kakak yang comel  n___n
Kak Shakirah , Kak Hani dan Kak Qurrat
*Bila tgok Kak Qurrat mesty saya ingat Qurratul ='(
dah la nama mereke hampe sama
Qurratul Ain Najwa dan Qurratul Aini.
hurmmm :-/


With my Adopted sister. hehe n__n
kak Zihah :')


Love from SMARTians :)) Forever always.







makan beradab rumah ali :)

























pnambahan gambar :


kelas :)







My Patrick! Nanun pogoshipda!


Kelas Fairy n___n


our treasurer , Anis sedang sibuk siapkan 'akaun' kelas :P
also with Nabila and also Dayah :)




TIPU3X atau REAL? hehehe. 


Mrs. Bean :) hehe.
Dia khusyu' buat kerja. CANDID!






Eliessa! I miss you!!


ni sume gambar time3x nak balik :) hehehe. Ok! Fairy rindu kawan3x dorm sume especially ELIESSA!! Mei pon! Maira pon! SEMUA pon! Fairy juga Rindu Biah Solehah di sana. Fairy rindu membaca Mathurat bersama. Fairy rindu liqa' bersama. Fairy rindu solat berjemaah bsama. Fairy rindu alunan zikir bersama. SEMUANYA. Seryes, rindu... 








TAPI


Fairy xtahan juge tinggal di asrama. Berjauhan dengan keluarga. Berjauhan dengan rakan-rakan. Berjauhan dengan guru-guru. Rasanya, sampai kini , Fairy xdapat terima Fairy dah tinggalkan SMART. Fairy xkan jumpe sekolah yang tbaik macam tu! Impossible untuk diganti. 3 tahun kenangan Fairy disana. 3 tahun Fairy membesar di sana. Kat sana Fairy belajar banyak benda. kawan3x, especially ahli3x green cereals and aspuri SMART, 3k I LOVE YOU SOOOOO MUCH!!! Fairy rindu kenangan bersama kalian. Fairy nak main kejar3x dengan kalian. Fairy nak karen kalian. Fairy rinduuu semua tu ='(





No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...