UNDER CONSTRUCTION !

Monday, July 16, 2012

Apa komen anda?? komen saya begini...





Assalammualaikum..


Sahabat n___n lme dh xberblogging. hek3x. suppose post ni merupakan post yang sterusnya. ada bende yang kene post lagi. tapi, nantikan sahajalah. sbb berita ini Fairy anggap sebagai berita yang gempar. terutama bagi rakan-rakan Fairy. Fairy akan beritahu bila tiba masanya. Mohon rakan-rakan bawa bsabar dalam menanti apa yang akan Fairy keluarkan nanti.. hurm..






baiklah.. perhatikan dan lihatlah gambar di bawah ini dengan penuh teliti. :: jeng jeng jeng ::




"PELAJAR DIBENAR BAWA TELEFON BIMBIT KE SEKOLAH PADA SESI TAHUN DEPAN."
HIGHLIGHT!






Fairy tertanya-tanya, apa muhasabahanya membawa telefon bimbit ke sekolah?? Sebagai pelajar, Fairy membangkang usul ini [macam berdebat je]. xderlah. seryes, jika fairy, sebagai seorang pelajar membangkang, apatah lagi bagi pihak guru. guru lagilah dapat membayangkan apa yang tjadi pada waktu akan datang sekiranya pelajar diberi kebanaran membawa hp ke sekolah. 






Fairy rasa sepatutnya menjadi :






"Pelajar ASRAMA dibenar membawa telefon bimbit ke sekolah pada sesi tahun depan." bukan sekadar telefon, but I think, i-pad, laptop, sume boleh! sbb apa? Kami [pelajar asrama] sgat memerlukan perkara ini. Fairy bagi contoh, di KISAS mmg ada kemudahan internet , kompuetr semua tu.






tapi, hanya di KSK sahaja ada internet. di kelas, walaupun ada komputer tetapi tiada khidmat internet. bayangkan, fairy dahulu kalau buat kerja selalu guna internet untuk cari sumber. sebagai contoh karangan terbaik. fairy akan baca n fairy rasa mana perlu, fairy jadikan nota dan ayat untuk karangan [homework]. 






selain itu, kalau plukan projek pembentangan. pastinya mahu pkara yang lebih DETAIL, adakalanya internet sgat berguna berbanding buku rujukan. tulis je terus dapat. tapi, kalau buku rujukan pon ok. cume, plu selak satu per satu. dapat mjimatkan masa dalam mencari. 






tapi, tu kehidupan di ASRAMA.






Fairy xpaham, kenapa kita plu membiarkan plajar3x kita diberikan kemudahan yang merosakkan? kita, manusia, sering terlupa! adakalanya mengambil kesemptana dan salah menggunakan kemudahan yang diberi! itu yang ditakutkan. harap3x, pihak yang terlibat cakna lah dengan apa yang akan tjadi nanti. sbb bende ni lebih banyak mudarat berbanding kebaikannya.






pike baik3x, sepnjang hari tu kita bsama phone, kenapa waktu psekolahan pon kita xboleh nk berenggang dgan phone? [ahhh. ayat pusing3x dengan round-board. sush nak faham]








p/s : Fairy xboleh bayangkan tahun depan, sekiranya pkara ini btol3x dibenarkan, bayangkan, ketika guru mgajar.. adakah fokus mereka 100% kepada guru? Wallahua'lam. Ya Allah! Peliharalah kami semua daripada hal3x yang melalaikan. Peliharalah kami daripada hal3x yang mjauhkan kami drpada ilmu y bmanfaat..






p/p/s : kalau dibenar pun, minta maaflah. fairy xkan bawa melainkan bila perlu. -.-'' 






p/p/p/s : guru disiplin mesti sentiasa akan mdapat aduan : Phone dicuri [thumbs up!]

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...