UNDER CONSTRUCTION !

Monday, August 6, 2012

Dato' LCW, our inspiration.



Assalammualaikum..

Minggu ni Minggu Jom Buat bidadari cemburu kan? hehe, tersepit pula post macam ni. but, izinkan Fairy. Fairy lama xonline blog. sokmo gitu. -.-'' xpe. kkita lupakan semua tu.



Pada Olimpik 2012, sekali lagi Dato' Lee Chong Wei menyumbang pingat perak untuk kontinjen negara apabila tewas di tangan seteru utamnya, Lin Dan. Tidak dapat disangkalkan, perlawanan kali ini adalah perlawan yang sangat menarik. Mereka benar3x 'fight' dan jurang mata diantara mereka adalah sangat tipis.



Dan, Fairy, sebagai rakyat Malaysia sangat berbangga dengan perjuangan yang ditunjukkan Lee Chong Wei sepanjang tempoh perlawannya bersama jaguh dr china itu. BAYANGKAN, bukankah sebelum ni dia mengalami kecederaan kan kat bahagian ankle dia? Rezeki mungkin tidak berpihak padanya, tapi, tidak mengapa. setidak-tidaknya, kita masih punya pingat. Beliau sememangnya wira buat negara.





Pertembungan sengit tu macam perlawan epic! sangat mendebarkan. fairy kerap kali pejam mata , seumpama tidak sanggup untuk tonton apa yang bakal tjadi. Fairy yakin benar beliau dapat menyarung pingat emas pada olimpik kali ni, but speertimana yang fairy katakan tadi, tiada rezeki. though, dia dah brusaha. dia dah lakukan yang terbaik, semampunya. :)




But, seungguh! inilah pelawanan pertama. BUKAN! Sukan pertama! BUKAN! Air mata pertama yang buat Fairy menangis dalam sukan dan perlawanan ini. Gugur secara tiba-tiba. penuh dengan hiba! Walhal, sebelum ni, Fairy kerap baca paper, bila pasukan yang diminati kalah, ada je gambar org menangis. Fairy sokmo cakap :



"Hek eleh. menangis sbb kalah."



But, skarang Fairy dh rasa. Mungkin sbb bkaitan dengan negara. Chelsea? xpnah pon menangis sbb kalah. cuma, frust sahajalah kalau kalah. hehe.




Well, Fairy tringat saat Lin dan menang dan blari mgelilingi stadium, saat itu juga Dato' LCW kita dapat lihat btapa beliau kecewa. mencangkung dalam keadaan raket di dahinya. Fairy xdapat tahan kolam di mana ni untuk terus gugur. ='( Bayangkan. sekiranya Fairy, sekadar peminat pun mampu menangis, beliau apatah lagi? pasti sangat sangat. Buktinya, kita dapat lihat betapa merah wajahnya menahan sebak sewaktu di podium untuk menerima pingatnya. merah matanya..



should not ='(




Beliaulah inspirasi kita semua, kan? Beliau tlah mbanggakan kita di pentas dunia. Betapa hebatnya beliau dalam arena sukan badminton ini! Bukan calang3x orang di Malaysia mampu mnerima pingat di acara temasya itu. Apa3xpun, jutaan tahniah Fairy ucapkan kepada wira negara kita, ato' LCW dengan kejaayaan beliau membawa pingat perak kepada Seluruh Rakyat Malaysia :D Terima kasih DATO LEE CHONG WEI!



p/s : fairy ada tbaca kat twitter ; LCW stands for Let China Win. But, Fairy xpanggil LCW sahaja , Fairy panggil Dato'LCW ; Don't Let China Win. ok. ini semua hanya permainan. jangan ambil kisah ok.



p/p/s : kita teruskan post seterusnya dengan apa3x bkaitan wanita. Jom buat bidadari cemburu!

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...