UNDER CONSTRUCTION !

Sunday, June 30, 2013

Beza antara Ugutan dari manusia dan Juga Ugutan Allah.





Assalammualaikum, Sahabt.


End psal Mandate Of heaven / Fugitive Of Josoen / JungHwan Woo Young Couple sumeee ~ Fairy just nak bagi satu perkongsian. fairy buka fb tadi. tjumpa gamba ni, which fairy rasa sangattt berguna dan boleh ambil ibrah ~ Muhasabah diri.


Double click kat image tu untuk gamba yang PENUH :)


Cantik kan kata3x dalam gambar ni? Sangat3x zuuuuuq dalam hati. Bila Fairy baca, fairy rasa seumpama gambar ni btol3x ditujukan untuk fairy? Kita, manusia, banyak melakukan kesilapan. Tak pnah lari dari hal itu. tapi boleh mengelak. tapi, sejauh mana kita boleh mengelak? semuanya bgantung pada iman, amal dan nasrullah [ptolongan Allah].



SEumpama, ketka Fairy membaca Surah Ar-Rahman. Setiap kali ayat : "Fabi ayyi alaa Irobbikuma tukazziban" , fairy rasa , seumpama Allah bercakap mengenai Fairy.. SEumpama ayat ini ditujukan untuk fairy ! tak boleh dinafikan, perasaan takut, malu, hina semua ada. Tapi, dalam pada masa yang sama fairy bersyukur, kerana masih lagi mampu untuk merasai sifat kehambaan itu. Sbb fairy hanya hamba yang mengikuti tuntutan TUHAN. Itu yang buat fairy rasa bersyukur ~



anyway, ini muhasabah hari ini ^^
Selamat bermuhasabah, sahabat ^^







No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...