UNDER CONSTRUCTION !

Wednesday, February 26, 2014

Pengalaman Bekerja ~



Assalammualaikum, readers ~
dah lama fairy xupdate apa3x. last psal golden rainbow. itupun sbb tgah frust , kalau x mmg xupdate. sbenarnya setel;ah lama xupdate, skill menulis itu jadi hilang. ada kalanya rasa macam hilang punca dan tak tahu nak tulis apa. 


dan fairy agak terkejut tgok stats. xsangka ada org view sbb blog fairy ni ah banyak habuk dan sarang labah3x ~ -.-' so fairy xsangka la angka sebegitu. apa je yang korang boleh ambil dr blog fairy? takpelah. fairy just harap ada faedahnya. sekaligus fairy ada pahala ^^ kepada kawan Blogwalking, tgalkan footstep anda. jangan risau. Kunjungan akan dibals ~



baiklah. jadi fairy rasa fairy nak kongsi pengalaman sepanjang fairy bekerja. hamper 3 bulan dh. ini semua atas permintaan sahabat dua org ni.fairy x rasa ia merupakan cerita yang menarik untuk dikongsi. tapi, InsyaAllah lepas ni fairy ada sedikit perkongsian yang fairy rasa nak kongsi. Di lain post sebentar nanti ~ sekejap sahaja lagi, hehe.


Fairy start kerja bulan 1. Fairy kerja dengan mama sebagai admin. angkat phone, buat sebutharga. invois. do. sr. rf. banyak istilah baru yang fairy belajar sepanjang bergelar admin. apa yang menarik, walaupun fairy anak boss, staff treat fairy seumpama fairy adalah pekerja biasa. kita tgok dunia sekarang, anak boss sekarang nak ditreat sebagai 'anak boss' sehingga kene beri special treat la itulah inilah. siap boleh mengarah orang. sebaliknya fairy, staff sendiri yang arah ;


"ahh amira. cari invois untuk jabatan ini itu""ahh amira. ini payment dh siap. pgi fotostat LO.""ah amira. check email.""ahh amira buat Pucharse Order. Buat summary PO."etc.

fairy anggap ia merupakan satu pengalaman yang menarik dalam kehidupan. datang berkeja ~ sungguh fairy cakap, rasa penat secara fizikal itu, tak de. tapi, penat benda lain [mungkin org yang bekerja yang akan faham]. berbeza dgan belajar, adakalanya penat secara fizikal dan juga mental. 


tambahan pula, office ber'air-cond'. jadi peluh memang tak keluar. -.-' agak xsehat. tapi alhamdulillah berat maintain, Tq Lecithin ~ sangat membantu walaupun xde senaman dilakukan (!) rasanya sampai sini sahaj dhulu ~ sbb xde bende menarik pon [seryes] Assalammualaikum


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...