UNDER CONSTRUCTION !

Wednesday, April 9, 2014

Tragedi MH370. Kata3x Sbahagian rakan fairy dari oversea.


Assalammualaikum, shabat. 

ermmm. sehingga kini, isu MH370 sangat popular rata3x di bibir rakyat Malaysia. Malah bukan sahaja rakat Malaysia, malah mendapat perhatian dari pihak antarabangsa. dan yang buat fairy rasa sebak dan sedih, fairy bukan ahli kelarga mangsa, malah tiada sesiapa dalam keluarga fairy yang terlibat dalam kejadian mh370. akan tetapi, rakan3x fairy dari luar negara, kebanyakannya memberi kata3x semangat dan turut berdoa . T^T dan membuatkan fair rasa terharu.

Nilai yang fairy nak ambil kat sini adalah, nilai persahabatan, dan juga nilai bersatu. walaupun, kita berbeza warna kulit, agama, bangsa dan negara, tapi itu tidak menjadi halangan untuk kita membina ukhuwwah. 


Agashi13 ; dari Arab Saudi.
Kiki_nw : dari Indonesia


Dan ini pula kawan3x dari forum. 
maaf. ada pkara yang plu dicensoredkan. lari dr tajuk, hehehe. :D
nama semua xboleh disiarkan. sbb kalau fairy letak, kantoi la ni forum apa XD hahaha.

p/s : 1- I really hope that everybody in that plane is safe and sound #PrayForMH370
ini rakan fairy dari Filipina. :)

ini rakan fairy dari, xtahu XD firy xtanya. mian.


yang atas tu dari Australia. dan yang bawah itu dr New York :) and ini dri Cambodia.apapun, mari kita harapkan yang terbaik.. Tidak kisahlah news kata macam mana sekalipun. Kita hanya percaya pada Allah. sekiranya Allah berkata kun fakayakun, maka tiada siapa dapat menolak kejadian itu. Allah Maha Berkehendak. Ya Rabb, mudahkanlah urusan mereka yang terlibat dalam misi ini. Tunjukkanlah jalan kbenaran. Bukakanlah segala hijab antara kami dan mereka. Moga disebalik tirai hijab itu dapat kami ketahui apa yang sebenar terjadi. Rabbi Yassir wa laa Tuassir Robbi Atmim bilkhoir.

salam.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...