UNDER CONSTRUCTION !

Thursday, October 8, 2015

Sahabat ~


Assalammualaikum, readers ! Its been a while.. Sudah terlalu lama tidak update, dan tiada sebarang maklumat untuk dikongsi. Malahan, skill menulis juga turut dah hilang merupakan antara faktor fairy berhenti daripada menulis.. Banyak hal berkaitan penulisan tergendala. Tidak dapat penuhi permintaan pembaca, terutama my fanfic reader's. My sincerest apologies to you ~


So, since Fairy cuba 'meringan jari jemari' yang sudah sekian lama mengeras dek kerana terlalu lama tidak berblogging, justeru itu , fairy cuba semampu mana untuk perkongsian kali ini ~



Sahabat. Untuk selamanya. Bersama untuk selamanya. Kau dan aku sahabat. Untuk selamanya. Selama-lamanya setia.


Bait lirik lagu ini kelihatan biasa, namun boleh ditafsirkan dengan macam-macam , terutamanya bagi wanita ~ Sahabat merupakan antara golongan yang rapat dengan diri ini. Dan di sini, Fairy dikurniakan tiga orang sahabat yang mana kita mampu berkongsi kisah dan duka bersama-sama. nasihat bersama-sama. Hadapi ujian bersama-sama. dan lalui pelbagaaiii masalah bersama-sama. 


Hanun. Farah. Amirah.

These are the names yang sangat-sangat bermakna di dalam diri ini. Mungkin baru satu minggu lebih kami bersama sebagai 1 'roommates' [ Hanun and Farah dan bersama dari awal. Sedangkan Mira sewaktu kiba dhulu. dan sem 3 dia kembali :) ] tapi, keakraban kami sebagai sahabat, boleh dikatakan luar biasa. 


Hanun Hamizah, seorang yang cukup cukup memahami perasaan orang biarpun dia sangat suka membuli diri ini [kita jangan aibkan orang XD xplu didetailkan apa yang dia buat pada Fairy di dalam bilik. biar hanya mereka yang tahu sahaja tahu XD ] , tapi seorang yang dikurniakan Allah hati yang begitu lembut. dialah yang banyak membantu diri ini , support diri ini untuk terus bangkit daripada ujian. Malah, orang percaya disaat orang lain tidak percaya akan diri ini.


Farah Nadia, seorang yang cukup penuh dengan sifat ke'kakak'annya ~ dia mudah detect jikalau anda sedang sedih atau x. Malah, anda menangis juga, dia tahu. Dia seolah-olah Allah kurniakan dia sixth sense. so beware of this girl. she might know what inside u :P


Nur Amirah, seorang yang penuh dengan sikap keibuan. Justeru itu , kami memanggilnya dengan panggilan 'mommy' . Kaklong, Farah. Kakngah, Hanun. dan diri ini? XD biarlah rahsia dianatar ahli bilik sahaja. haha. Amirah, seorang yang boleh beri nasihat, pandangan kepada anda. 


Dalam tempoh seminggu lebih ini, pelabagai macam dah kita lalui kan?? Kita jalan bersama. Kita shopping bersama. Kita gelak bersama. Kita nangis bersama. Padahal, baru satu minggu lebih kita spend bersama. Ingat x , malam tu,  dimana , kita dakap each other, and katakan, kita sayang antara satu sama lain. kita nak pikul ujian dan bebanan bersama. kita nak each other happy bersama. Itulah yang dinamakan sahabat. Shabat yang boleh dipercayai dalam setiap hal dan perkara. Sahabat yang boleh kita cling dan berpaut kepadanya. Sahabat yang boleh kita percaya takkan pernah membuka keburukan kita. Sahabat ~ dan merekalah antara antara sahabat yang Fairy gelarkan sebagai sahabat minyak wangi yang sukar dicari. 


So, I would like to extend my deepest gratitude to my Hanun, Farah and Amirah, I just want to let you know , I cant imagine the world without you. I only know it would be much more different , much less comforting place [ cliche , maka., abaikan ] You all meant so much to me. Through ups and downs, through thick and thins, no matter what, we will always be together ~ Semoga ukhuwwah ini kekal berkekalan.



And it was all began from the letter F R I E N D ~ Which I can consider as my dunia akhirat sahabat. :) 



A piece advice to Hanun , a special post , to you :
Dear Hanun,, trials and tribulations are means of purification. They are means of purifying you so u can go to the purest places, as HE stated [Jannatul Firdaus. aamin, allahumma aamin] . The punishment of Allah is not out of anger and wrath, but it is means to clean our sins. This is why Allah send trials to us. So be strong my dear. Allah know everything inside your mind. Its normalk when difficulties came and adversity [out of no where] knock your doors, but have faith in Him, Hanun. Every single time you deal with difficulty, we are always there by your side, We will always try our best to make you feel better and ease your journey. Because, we are friend to each other. And we need each other. Still remember (?) "telinga saya ni saya sentiasa tadahkan kepada orang-orang yang saya sayang" . Coz I love you dearly.. With all my heart. And We love you so so so much ~ 


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...